2022-01-07 08:10:18• hírek • Szatmár.ro

Sokan kiestek a Dakar csütörtöki versenynapján, Maninak újabb pozíciókat sikerült javítania

Fotó: Rally Zone
Fotó: Rally Zone

Az eddigi versenynapok közül a csütörtöki bizonyult a legnehezebbnek, a szaúdi főváros körül kialakított versenytáv köves-kavicsos terepe sok versenyző számára komoly nehézségeket okozott.

Öt na napon vannak túl a Dakar-rali 2022-es kiírásának nevezői, a szatmáriak számára pedig minden bizonnyal a motorosok versenye jelenti a legnagyobb izgalmat, hiszen idén immár 12. alkalommal állt rajthoz Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team pilótája.

Az idei verseny nem indult igazán jól a szatmári Dakar-legenda számára, mint megírtuk, az első három napon két technikai probléma is nehezítette Mani versenyét. Ennek köszönhetően eléggé lemaradt a tabella élmezőnyétől, így napról-napra igyekszik jobbnál-jobb időket motorozni, hogy a közel kéthetes verseny végére minél előkelőbb helyre juthasson.

A verseny ötödik napján a Rijád körül kialakított szakaszon kellett motorozniuk egy kifejezetten nehéz, köves-kavicsos pályán, a végén gyors dűnékkel. A 346 kilométeres speciális szakasz sok versenyző számára a versenyes végét jelentette, többen balesetet szenvedtek, voltak, akiknek itt ért véget az idei Dakar.

Adott ponton Gyenes is kénytelen volt megállni, ezúttal viszont nem azért, mert bárminemű gondja akadt volna, puszta empátiából és szívjóságból, hiszen mintegy 50 méterrel előtte Mohammed Balooshi bukott nagyot a köves terepen. Mani arab versenytársához sietett, ellenőrizte, nem esett komolyabb baja, sőt még a motorját is megpróbálták helyreállítani, de mint kiderült, azzal a géppel már nem lehetett folytatni a versenyt. „Nagyon sajnáltam, ami történt, Balooshi sírt, mint egy gyerek, nagyon rossz érzés volt. Végül együtt vártuk meg a mentőcsapatot, csak az után folytattam a versenyt” – fogalmazott a szatmári pilóta.

Balooshi balesete csak egy volt a sok közül, így a mentőcsapatok is folyamatosan dolgoztak.

Az ötödik versenynap elteltével Mani az összesített tabella 45. helyére lépett elő, míg a Malle Moto kategóriában továbbra is 5. helyen áll, akár csak egy nappal korábban.

A pénteki napon egy 404 kilométeres speciális szakasz vár a versenyzőkre, méghozzá az a pályarész, amelyiken előző nap az autók és a kamionok versenyeznek.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: